Stap voor stap vervallen bijna alle coronaregels. Hoe het zit met de steunmaatregelen en  belastingen leest u hier.

Financiële steun

U kunt als ondernemer nog financiële steun aanvragen voor het eerste kwartaal van 2022. Bijvoorbeeld voor loonkosten van uw personeel (NOW(externe link)) en voor uw vaste lasten (TVL(externe link)).

Bent u zzp’er en heeft u financiële problemen? Dan kunt Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) aanvragen.
Tot en met 31 maart 2022 de voorwaarden voor de Bbz-uitkering versoepeld (Bbz light). Klik hier voor meer informatie.

Vangnetregeling zelfstandigen

Om zelfstandigen die geen of onvoldoende ondersteuning krijgen vanuit het corona-steunpakket te helpen, heeft Laborijn, samen met gemeenten Aalten en Doetinchem een ‘vangnetregeling’ opgezet.

Kunt u geen beroep (meer) doen op het steunpakket van de landelijke overheid? Laborijn kijkt graag met u mee naar de mogelijkheden om u te ondersteunen. Bijvoorbeeld in het opvangen van noodzakelijke kosten of achterstanden die u niet op een andere manier kunt betalen. Heeft u geen andere middelen om op terug te vallen, zoals spaarrekeningen, kredieten etc.? Dan is de kans groot dat u in aanmerking komt voor de vangnetregeling. Op de website van Laborijn vindt u meer informatie over de regeling en hoe u een aanvraag kunt doen. Klik hier om naar de website van Laborijn te gaan.(externe link)

Belastingen

Tot en met 31 maart 2022 kunt u nog bijzonder uitstel van betaling(externe link) aanvragen bij de Belastingdienst. Daarna kunt u een betalingsregeling(externe link) afspreken. Vanaf 1 april 2022 moet u uw belastingen weer op tijd betalen.

Overige regelingen

Voor specifieke sectoren zoals evenementen en culturele instellingen zijn aparte regelingen. Ook zijn er verschillende regelingen om geld te lenen voor uw bedrijf. Bekijk het complete overzicht van het steunpakket(externe link) voor bedrijven.

Heroriëntatie

De coronacrisis heeft diepe sporen achtergelaten bij veel ondernemers. En dat de economie langzaam weer opengaat, betekent niet dat problemen of schulden zomaar verdwenen zijn. De toekomst is voor veel ondernemers permanent veranderd of onzeker. Wij ondersteunen u graag om uw weg hierin te vinden.

Als u wilt praten over uw ideeën voor uw bedrijf of de mogelijkheden voor een doorstart wilt onderzoeken, kunt u met ons in gesprek. Wij kijken graag mee naar de haalbaarheid van uw plannen en kunnen u hierin mogelijk voorzien van advies. Ook wanneer u besloten heeft niet verder te willen met uw bedrijf en u wilt oriënteren op de arbeidsmarkt ondersteunen wij u hier graag in.
Om u weer perspectief te bieden en uw bestaanszekerheid te versterken gaan wij voor begeleiding naar (tijdelijk) ander werk, de aanpak van schuldenproblematiek en bedrijfsondersteuning graag met u in gesprek.

STAP-budget

Heeft u ideeën over uw ontwikkeling en wilt u bijvoorbeeld graag een training, cursus of opleiding volgen?  Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal
€ 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Lees hier meer over het STAP-budget(externe link).

Contact

Heeft u behoefte aan ondersteuning of heeft u een vraag/vragen? Neem gerust contact met ons op.
U kunt ons bereiken op 0314 654 656 en contact@ondernemers-steunpunt.nl of via het online contactformulier. Klik hier om naar het formulier te gaan. (externe link)