Anneke Egbers ervaarde de impact van de coronacrisis op haar onderneming en klopte aan bij Laborijn. Ze vertelt erover.

“Op 16 maart 2020 vertrokken mijn echtgenoot en ik na een bezoek aan vrienden uit Frankrijk en achter ons werd de deur op slot gedaan. In Nederland werd al snel duidelijk dat het coronavirus grote impact kreeg op de wereld en mijn bedrijf, Becker & Egbers, reizen op maat na 18 prachtige jaren dit jaar niet meer, of in ieder geval op een heel andere manier, zou draaien. Piepend en krakend kwamen we tot stilstand en gedurende het hele jaar bleek dat we weliswaar nog steeds druk zijn met verzetten en annuleren van reizen, echter dit alles zonder enig inkomsten.

Graag heb ik dan ook gebruik gemaakt van de financiële ondersteuning van de overheid. Voor de gemeente Doetinchem heeft Laborijn dit afgehandeld en wat mij betreft op een geweldige manier! Behulpzaam, snel en accuraat werd alles geregeld en heb ik de tegemoetkoming van de eerste Tozo mogen ontvangen. Helaas kwam ik niet meer in aanmerking bij de volgende ondersteuningsronden van de overheid door de voorwaarden die hieraan gesteld werden.

En wat nu? Na opnieuw overleg bij Laborijn heb ik ondersteuning gekregen in het zoeken naar een tijdelijke functie: ik werk inmiddels voor de GGD, voor het landelijk coronatest afsprakennummer. Samen met ca. 6000 call agents zijn we dagelijks onderdeel van dit enorme project om het coronavirus eronder te krijgen. Het voelt goed te kunnen bijdragen en een radertje te kunnen zijn in deze enorme, gedreven organisatie.

Daarnaast heb ik een gedeeltelijke financiële ondersteuning gekregen om een opleiding te volgen op een heel ander vlak maar met dezelfde benodigde vaardigheden, nl. het organiseren en begeleiden van een reis, en in dit geval de laatste reis. De uitvaartwereld heeft vele raakpunten met mijn huidige professie en gaandeweg het volgen van deze opleiding blijkt dat ook dit vak op mijn lijf geschreven is, dus welke kant het uitgaat, de tijd zal het leren.

Voorlopig zijn mijn dagen, naast het volgen van deze opleiding, goed gevuld met het uitwerken van allerlei nieuwe plannen voor Becker & Egbers, die hopelijk in 2021 het licht kunnen zien en het werken voor de GGD met goede hoop corona zo snel mogelijk de wereld uit te helpen.

Ik kan collega ZZP'ers aanraden in gesprek te gaan met Laborijn als het gaat om de toekomst. De meesten van ons draaien onze organisatie op eigen kracht en kunnen en dat is prima. Echter, in een tijd als deze heb ik me bijzonder gesteund gevoeld en samen met Laborijn een invulling kunnen geven aan de nabije toekomst.”

december 2020